Udsolgt
Katrine Lee Larsen

Katrine Lee Larsen

Founder & CEO

Copenhagen Cartel

Katrine er uddannet cand.merc.kom fra Copenhagen Business School og har i sin tidligere karriere været Marketing Manager for fintech virksomheden Lunar og foodtech virksomheden Wolt. Det lå ikke i kortene, at Katrine skulle starte sit eget bæredygtige bikini firma. Men efter at have boet på Bali i et år, hvor hun med egne øjne oplevede det enorme omfang af plastik forurening, især i og omkring havet, besluttede hun sig for at gøre noget.

Copenhagen Cartel blev søsat som et passions projekt 1 maj 2019, men blev først reelt til en virksomhed 5 januar 2020. Med Katrine (founder & CEO) og Martin (co-founder) bag roret, begge med fuldtidsarbejde ved siden af og et hjerte der bankede for bæredygtighed. Det har til gengæld betydet, at Copenhagen Cartel er blevet et gennemført bæredygtigt koncept, hvor fokus først og fremmest er på at gøre en positiv forskel og på FN’s Verdensmål nr. 12 og nr. 14 (Ansvarligt forbrug & produktion og Livet i havet).

Hos Copenhagen Cartel drømmer vi om en grønnere fremtid, for os selv men også generationerne efter os. Vores mission er at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugs mønstre ved at give rest- og spild ressourcer, som normalt anses som værdiløse, nyt liv og tilbyder en bred palette af bæredygtige produkter, der sætter mennesker og klima før profit. Vi producerer blandt andet badetøj, sportstøj og yogatøj ud af plastik fra havet, primært gamle fiskenet, men også andet post-consumer plastik affald. De fleste moderne fiskenet er nemlig lavet af nylon og andre plastikkomponenter, som gør dem ekstremt holdbare. Netop derfor kan nettene drive rundt i årevis, båret af havstrømninger, hvor de fanger og dræber havdyr på deres vej.

Via innovativ teknologi udnytter vi plastikkens holdbarhed positivt, ved at genanvende og udvinde nylon fra fiskenettene og bruge det til at producere nyt, uden at gå på kompromis med kvalitet og performance. Ved at genanvende bidrager vi til at rense havene for plastik. Bevarer dyre- og planteliv under bølgerne. Vores produktionsproces kræver langt mindre energi og råolie end processen med at skabe helt nye materialer gør, fordi vi genanvender allerede eksisterende materialer og spildprodukter. Sådan kan vi spare på planetens dyrebare ressourcer og minimere vores CO2-aftryk.